Evenementenboekje


Naar inschrijven >>

 

Evenementen overzicht van de Toerzeilers

Maart

wo. 22 mrt, Zaandam

Knopen/splitsen 2023

We zijn welkom bij Dekker Watersport. Vanavond leren we o.a. hoe je een oogsplits maakt in een moderne lijn.


za. 25 mrt, Eemnes

Ontmoeting en scholing bijeenkomst nieuwe kaderleden
Alleen voor Kaderleden van de Toerzeilers

za. 25 mrt, Zalencentrum het Haske, Joure

Workshop splitsen van moderne lijnen

De workshop Splitsen van moderne lijnen zal worden verzorgd door één of meerdere docenten van "de lijnenspecialist". De worshop start met een presentatie over  moderne lijnen. Daarna kunt u, onder leiding van de docenten van "de lijnenspecialist" zelf aan de slag.


di. 28 mrt, Eemnes

Praktijk en uitleg avond DSC-marifoon
De belangrijkste DSC-functie is de DISTRESS-knop, prominent aanwezig op uw marifoon maar vaak is de werking hiervan niet helemaal duidelijk. Basiskennis over dit onderwerp is wenselijk.

April

za. 1 apr Holten

Cursus basiscertificaat Marifonie afsluitend met officieel examen 2023

Als u als schipper uitvalt kan uw partner dan hulp inroepen? Deze cursus biedt uitkomst met tevens als doel het behalen van het "Basiscertificaat Marifonie" U kunt zich inschrijving tot uiterlijk 25 maart 2023!


za. 15 apr Eemnes

Ladys Only Lezing voorbereiding op een solo wereldzeilreis

Lezing voorbereiding op een solo wereldzeilreis.
Dromen en doen! Hoe bereid je je voor op een wereldreis van 3 jaar?
Jacqueline Evers neemt je mee in haar voorbereidingen.

vrij. 28 - zo. 30 apr Zuid Holland

Inslingeren op het Zuidelijke Zout 2023

Voor hen die het brakke water ‘ns willen verruilen voor het varen op het echte zilt, dit in het voorjaar willen doen om te kijken af alles weer naar behoren functioneert, en dit met een gezellig groepje mede clubleden willen doen, organiseren wij een Rondje Noordzee van vrijdagmiddag 29 april t/m zondag 1 mei 2022.


za. 29 apr - za. 6 mei, Wadden

Vakantietocht Slinger es in naar Skylge en Flylan 2023
Inslingeren voor het seizoen? De eerste mijlen op zout water? Of gewoon voor de gezelligheid? We Slingeren dit jaar naar Vlieland en Terschelling van zaterdag 29 april tot en met zaterdag 6 mei.

za. 29 apr - za. 6 mei, Enkhuizen

Meivakantie, start van het seizoen
Een week varen tijdens de meivakantie. Het begin van het seizoen dus rustig aan. Afhankelijk van het weer op Marker- IJsselmeer of toch de Wadden? Samen opvaren en één dag niet varen, dan verkennen we het land.

Mei

ma. 1 - wo. 31 mei, IJsselmeer, in overleg

Ladies Only Zeemancipatie Instructie Schipper (ZIS) IJsselmeerDit is een instructiedag motor-manoeuvreren onder leiding van een professionele instructeur voor de ervaren zeilster, die al redelijk goed met het eigen zeilschip overweg kan en minimaal 1 keer aan een Zeemancipatieweekend heeft deelgenomen. We verwachten dat je het schip op het eerstvolgende Zeemancipatieweekend inzet.


ma. 1 mei, - zo. 20 aug, Nog bepalen

Vakantie: Zeilen met schippers van 18 - 25 jaar
Ik ben op zoek naar een aantal jonge mensen met een zeilboot (18-25) die een leuke uitdagende vakantie willen plannen deze zomer en misschien wel in de mei vakantie elkaar leren kennen op vlieland en/of terschelling.

za. 13 mei, Haringvliet, Hellevoetsluis

Spinnaker / Gennaker workshop met eigen boot 2023
Deze workshop van een halve dag is bedoeld voor schippers en bemanning om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Je krijgt op de eigen boot instructie van ervaren toerzeilers voorafgegaan door een stukje theorie (zie webinar spi/gen in maart 2023). Doel is zo veel mogelijk te leren in de praktijk. We hopen dat er ruimte is voor 2 of 3 opstappers per deelnemende boot.

za. 13 mei, Haringvliet, Hellevoetsluis

Spinnaker / Gennaker workshop als opstapper 2023
Deze workshop van een halve dag is bedoeld voor schippers en bemanning om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Je krijgt als opstapper instructie van ervaren toerzeilers voorafgegaan door een stukje theorie (zie webinar spi/gen  in maart 2023). Doel is zo veel mogelijk te leren in de praktijk. We hopen dat er ruimte is voor 2 of 3 opstappers per deelnemende boot.

za. 13 - zo. 14 mei, Markermeer / IJsselmeer->Enkhuizen

Meet en Greet 2023

Zaterdag vaar je naar het mooie Enkhuizen waar we elkaar ontmoeten, borrelen en eten. Zondag na de koffie vaar je naar je thuishaven.


do. 18 - zo. 21 mei, Enkhuizen

40e Rondje Noord-Holland voor Schippers 2023

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Dit jaar organiseren wij het Rondje Nooord Holland voor de 40ste keer en daarom maken wij er een feestelijke gebeurtenis van.


do. 18 - za. 27 mei, Londen

9e Rally naar Londen Schippers 2023

Londen is uiteraard een zeer populaire bestemming en staat bij veel zeilers op het verlanglijstje.

Deze rally is voor de meer ervaren zeezeilers, want de tocht vanuit Nederland naar Queenborough, de eerste aanloophaven, is minimaal 140 mijl, omvat een oversteek van het Kanaal, en daarna de aanloop van de Thamesdelta.


do. 18 - za. 27 mei, Londen

9e Rally naar Londen Opstappers 2023

Londen is uiteraard een zeer populaire bestemming en staat bij veel zeilers op het verlanglijstje.

Deze rally is voor de meer ervaren zeezeilers, want de tocht vanuit Nederland naar Queenborough, de eerste aanloophaven, is minimaal 140 mijl, omvat een oversteek van het Kanaal, en daarna de aanloop van de Thamesdelta.


do. 18 - zo. 21 mei, Enkhuizen

40e Rondje Noord-Holland voor Opstappers 2023

Rondje Noord-Holland is dé ultieme tocht om voor het eerst kennis te maken met het zeilen op de Noordzee. Voor de meer ervaren (zee)zeiler is dit een goede gelegenheid om na een winterslaap weer even lekker in te slingeren aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. NB: Gebruik deze inschrijving alleen als u niet zelf al een plaats op een schip hebt kunnen regelen.


do. 25 - ma. 29 mei, Lowestoft

44 ste Rally naar Lowestoft Schippers 2023
Dit jaar zeilen we met Pinksteren voor de  44ste keer naar Lowestoft. Vertrek is donderdag 25 mei. Vanuit IJmuiden ligt Lowestoft pal west op zo’n 100 mijl. Vanuit Stellendam ligt het ongeveer 10 mijl dichterbij. Voor mensen die voor het eerst de Noordzee over willen steken is deze tocht echt een aanrader.

do. 25 - ma. 29 mei, Lowestoft

44 ste Rally naar Lowestoft Opstappers 2023
We gaan voor de 44e keer naar Lowestoft. Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Lowestoft maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet worden gegarandeerd.

do. 25 - ma. 29 mei, Lowestoft

11e SSR Small Ship Race 2023
De Small Ships Race is dé zeilregatta voor kajuitzeilboten van maximaal 24 ft. (7,5 mtr.). Tussen IJmuiden en Lowestoft wordt gestreden om de begerenswaardige Small Ships Race Wisseltrofee. Dit is een bijzonder jaar. De Small Ships Race is bedoeld voor schippers van een klein schip die een oversteek op eigen kiel willen maken. De snelsten zullen de regatta winnen, maar ook de laatste zal als overwinnaar binnenkomen.

Juni

za. 3 jun, De Kaag

Ladies only Varen op cultureel erfgoed en open boten 2023


Team Zeemancipatie organiseert unieke ervaring: varen op cultureel erfgoed en op een moderne open zeilboot.


do. 8 - zo. 11 jun, IJsselmeer en Markermeer

Ladies Only Zeemancipatie weekend IJsselmeer 2023


Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht). De kennismakingsbijeenkomst zal zijn op  woensdag 31mei. 


za. 10 - zo. 11 jun, IJsselmeer, bestemming Medemblik

Nachttocht 2023
Vanuit diverse havens op het IJsselmeer, via van tevoren opgegeven rakken, 's avonds en 's nachts zeilen naar Medemblik. Een uitstekende oefening in het 's nachts varen en te ervaren hoe het is om in het donker een haven aan te lopen.

do. 15 - zo. 18 jun, Marina Stellendam of WSV de Put, Haringvliet

MidSommar-Toertocht 2023
Traditioneel gaan de Zweden rond de langste dag, samen de natuur in, eten ze samen o.a. haring, aardappel en aardbeien ieder neemt wat mee en voor de versiering zijn er bloemen. Houd je van gezelligheid en heb je zin om samen in Zweedse traditie zeilend het midden van de zomer te vieren? In juni is je kans. We varen vanuit Stellendam naar Scheveningen, indien mogelijk. Na een dagje heerlijk op het water, stellen we gezamenlijk een uitgebreide borrel samen met Zweedse hapjes en drankjes. De dag erna is er een fietstocht en een bbq op het strand. De retourtocht is voor eigen planning. De één begint dan zijn vakantie, en vaart verder. De ander keert terug naar de eigen haven. Voor elk wat wils.

za. 24 jun, - vrij. 21 jul, IJmuiden

Vakantie: Brest of Isles of Scilly een uitdaging
Een vakantietocht waar de wind ons de weg gaat wijzen. Bakboord uit bij IJmuiden en na het kanaal vaststellen of de wind ons zuid of westwil brengen. Hoe dan ook een tocht met flinke afstanden waar het stalen zeil waar nodig wordt ingezet. Een tocht voor stellen zonder kinderen.

za. 24 - zo. 25 jun, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Schippers juni 2023
Rondje lichteiland Goeree juni – je eerste dag ervaring op zee?

za. 24 - zo. 25 jun, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Opstappers juni 2023
Als opstapper mee met Rondje lichteiland Goeree juni – je eerste dag ervaring op zee?

Juli

za. 8 - zo. 9 jul, Markermeer / IJsselmeer

Bezoek Forteiland Pampus 2023
We brengen op eigen kiel een bezoek aan het forteiland Pampus, waar we een rondleiding krijgen. Daarna varen we naar Muiden, waar we afsluiten met een steigerborrel.

za. 15 jul, - zo. 13 aug, Harlingen

Vakantie: Via Limfjord rondje Denemarken met tieners
Wie gaat er met ons mee via het Limfjord naar Kopenhagen. We zoeken gezinnen met tieners die een mooie tocht willen maken naar Denemarken. Het idee is mooie zeiltochten te maken, maar ook tijd hebben om te relaxen op mooie eilanden, zoals Anholt en Ven (SE) en steden aan te doen met als hoogtepunt Kopenhagen. Zodat er een mooie balans ontstaat tussen actief zeilen, relaxen en cultuur opsnuiven. De aanbreng over zee is met het gezin te ondernemen, maar de planning is zo opgesteld dat men met een overbreng bemanning kan werken. Dit geldt voor de trip naar Thyberon en de terugreis vanaf Cuxhaven.

zo. 16 - vrij. 28 jul, Hellevoetsluis

Vakantie: Met kinderen naar Texel
Dit evenement is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar. We varen enkel wanneer de weersomstandigheden dit toelaten en overnachten in een haven. We plannen meerdere dagen op Texel waar genoeg te doen is. Leuk om samen te doen, maar er is ook ruimte voor als je zelf op stap wilt gaan.

We gaan met elkaar zeilen, maar willen vooral ook tijd besteden aan het samen spelen van de kinderen.
Een partijtje voetballen, krabbenrace op de steiger en lol maken met de Sup. Bij goed weer een gezamelijke BBQ, maar ook zelf koken en op tijd naar bed.

za. 22 jul, - zo. 13 aug, Cuxhaven

Vakantie: Via Kielerkanaal rond Denemarken met tieners
Een leuke tocht  die zowel voor tieners als voor volwassenen plezier en avontuur brengt. Vanuit Cuxhaven varen we gezamenlijk door het Kielerkanaal. Eenmaal op de Oostzee gaan we in korte dagtochten het eiland Funen ronden. Hierbij hebben we gedurende 2 weken genoeg tijd voor ontspanning en leuke zeiltochten. De Oostzee is een overzichtelijk vaarwater met relatief weinig stroming en is voor veel zeilende gezinnen toegankelijk. 

We ruimen genoeg tijd in om ook de aanbreng en de terugtocht door de Duitse bocht te maken. Ook dit stuk zullen we waar gewenst begeleiden.

za. 22 jul, - za. 5 aug, Falmouth

Vakantie: Met jonge kinderen zeilen rond Falmouth
Na een mooie delivery naar Falmouth die ieder op zijn eigen manier mag invullen verzamelen we 22 juli in Falmouth.

De tocht coordinator gaat deelnemen aan de Scheveningen Zeilrace en Rally die 15 juli start in Scheveningen waarna de familie met de auto naar Engeland komt. Ik wil iedereen aanmoedigen om mee te doen aan dit leuke, gezellige evenement: https://zeilrace-rally.nl/ De organisatie van de rally staat volledig los van de vakantietocht van de Toerzeilers.

Vanaf dat we verzamelen in Falmouth lijkt het me leuk om met de andere boten een reisplan op te stellen afhankelijk van de wind. De eerste paar dagen zullen we de wateren rond Falmouth verkennen waarna we oostwaarts gaan richting Fowey en Plymouth.Na twee weken zullen we in Plymouth weer afscheid nemen en zal iedereen zelf zijn weg naar huis vinden.

Mochten er vragen zijn of onduidelijkheden voel je dan vrij om contact met me op te nemen,

Kasper Silvius

wo. 26 jul, - vrij. 11 aug, Vertrek vanaf Cadzand

Vakantie: Nord-pas-du-Calais met tieners

Deze route is met zorg opgesteld om een gezonde balans te houden tussen heerlijk zeilen zonder (te veel) tijdsdruk en ook aan wal genoeg tijd te hebben om nieuwe plekken te ontdekken of lekker te kunnen ontspannen aan boord. Daarnaast geeft het de kinderen genoeg tijd om lekker met elkaar te chillen. Met een uitzondering hier en daar overnachten we minimaal twee nachten op één locatie. 

We verzamelen in Cadzand. Vanuit daar doen we een aantal havens in België aan en varen we door naar het oude Franse vestingstadje Gravelines, net voorbij Duinkerken. Vervolgens varen we langs de kust weer terug richting Zeeland om uiteindelijk in Willemstad de tour gezamenlijk af te sluiten. Wij zijn van mening dat bij deze tour van 17 dagen, iedereen voldoende de tijd heeft om zelfstandig in Cadzand te komen en na afloop hiervan men ook weer genoeg tijd heeft om terug te varen met het eigen gezin waardoor er ook nog wat family time over blijft.

Vragen? Neem gerust contact met ons op, wij vinden het leuk om je vragen te beantwoorden. (zie contactinformatie, alleen voor leden)

za. 29 jul, - vrij. 4 aug, Noord-Holland/Zeeland

Vakantie Zeilen met kinderen in Zeeland
Wie gaat met ons mee voor een ontspannen zeilweek in Zeeland?

zo. 30 jul, - wo. 16 aug, Chatham, Londen en Engelse Oostkust

Vakantietocht In het kielzog van Michiel de Ruyter

Tocht naar Chatham, Londen en de Engelse Oostkust voor volwassenen/stellen.


Augustus

za. 19 - za. 26 aug, Whitby

33e Rally naar Whitby voor Schippers 2023
De tocht naar Whitby staat ook voor 2023 gepland en wel van 19 augustus tot en met 26 augustus. Dit jaar valt de tocht samen met de beroemde Whitby Folk week, met veel optredens op straat en in alle kroegen live music. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2-4 etmalen).

za. 19 - za. 26 aug, Whitby

33e Rally naar Whitby voor Opstappers 2023
Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Whitby maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet worden gegarandeerd.

September

za. 9 - zo. 10 sep, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Schippers sep 2023
Rondje lichteiland Goeree september – je eerste dag ervaring op zee?

za. 9 - zo. 10 sep, Hellevoetsluis

Rondje lichteiland Goeree Opstappers sep 2023
Als opstapper mee met Rondje lichteiland Goeree – je eerste dag ervaring op zee?

do. 14 - zo. 17 sep, Zeeuwse wateren

Ladies Only Zeemancipatie weekend Zeeland 2023

Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht). De kennismakingsbijeenkomst zal zijn op 5 September 2023

za. 16 - zo. 17 sep, Markermeer, bestemming Hoorn

Bontekoetocht 2023

Een jaarlijks terugkerend evenement. Prestatie- en/of gezelligheidstocht! Eindbestemming: HOORN. Zeilen, gezelligheid, zeilervaringen uitwisselen, borrelen en eten zijn de sleutelwoorden voor de BONTEKOETOCHT.


vrij. 22 - zo. 24 sep, Ramsgate

Ragguh naar Ramsgate voor Schippers 2023
Dit zal in 7 tijen op en neer varen naar Ramsgate worden. Deelname voor de Stoere Bikkels onder de Toerzeilers. Vrijdagnacht vertrek uit Vlissingen of Roompot, hopelijk een paar uurtjes in Ramsgate en meteen, zaterdagnacht, weer terug.

vrij. 22 - zo. 24 sep, Kornwerderzand buitenhaven

Makkum - Makkum 2023
Makkum Makkum is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij we starten in Kornwernerzand, om vervolgens via het wad en de Noordzee naar Vlieland en Den Helder te varen.

za. 30 sep, - zo. 1 okt, Marina Stavoren buitenhaven

Puzzeltocht 2023

Een Duitse plaats onder je boot? Weet je dat een botteloef een vierkant ijzeren rondhout is? Als je iets afweet van onderdelen van zeilschepen, van puzzelen houdt en een dagje flink wat mijlen wilt maken is dit evenement wat voor jou.


za. 30 sep, Hardinxveld-Giessendam

Ladies Only Cursus Basisnavigatie


Navigeren aan boord is een onmisbare vaardigheid aan boord, zowel tijdens de tocht als in de voorbereiding. Wil je hier meer van weten? Schrijf je dan vooral in voor dit evenement, want: navigeren kun je leren! Het evenement wordt gerganiseerd door Team Zeemancipatie en vindt plaats op zaterdag 30 september 2023.


Oktober

za. 21 - zo. 22 okt, Markermeer / IJsselmeer

Kacheltocht 2023
We sluiten het seizoen af met een bijeenkomst in Stavoren. Met een borrel / etentje maken we er een mooie avond van, het seizoen uitzwaaiend.