Evenementenboekje


Naar inschrijven >>

 

Evenementen overzicht van de Toerzeilers

November

December

do. 1 dec, Online aanvang 20:00 uur

ONLINE: Webinar Overtocht naar Engeland

Wat is er tegenwoordig nodig om naar Engeland te varen?
In dit Webinar zal veranderingen vanwege Brexit maar ook verschillende obstructies behandeld worden.
Na inschrijving krijgt u voor het webinar een inloglink doorgemaild!


vrij. 2 dec, Zalencentrum het Haske, Joure

Lezing: "Ontmast op de Oceaan"
Sander en Yvette maken een wereldreis op hun stalen Koopmans 44. Onderweg naar Frans Polynesië verliest de Blue Beryl haar mast. Benieuwd naar hun verhaal en wat ze nog meer mee hebben gemaakt? Kom dan 2 december 2022 naar Joure!

do. 29 dec, Zalencentrum het Haske, Joure

Oliebollen bijeenkomst en tweedehands markt
Na 2 jaar is het eindelijk weer zover de oliebollen bijeenkomst met tweedehandsmarkt is back! Toerzeilers kunnen alle zeilspullen die al jaren op een nieuwe eigenaar liggen te wachten verkopen tijdens de oliebollenbijeenkomst. Onder het genot van een oliebol en een kop koffie kunt u herinneringen ophalen met andere toerzeilers. Weet u nog niet wat uw volgende zeilbestemming wordt? Toerzeilers vertellen u graag over hun zeil ervaring naar bijvoorbeeld Duitsland, Denemarken, Engeland, Frankrijk en niet te vergeten het mooie Nederland.

vrij. 30 dec, Terschelling (exacte locatie volgt)

Oudejaarsborrel op Terschelling

Ben je met Oud en Nieuw op Terschelling en vind je het leuk om het oude jaar gezellig af te sluiten met mede Toerzeilers? Kom dan op 30 december naar de Toerzeilersborrel voor een borrel en een hapje. Deelname is gratis, locatie volgt.


Januari

di. 10 jan, Huizen

Elektronisch navigeren per computer
Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die een computer of tablet aan boord meenemen. Op deze introductie avond maakt u kennis met WinGPS 6-Pro en Voyager.

za. 14 jan, Zalencentrum het Haske, Joure

Workshop Nautin en Quicktide
Nautische informatie (Nautin) voor varen op het wad.

za. 14 jan, Holten

Elektro aan boord 2023

Een goed werkend boordnet is zeker voor iedereen een must. In deze workshop krijgt u inzicht in de elektrische installatie aan boord van uw schip.


di. 17 jan, - di. 14 feb, Huizen

Cursus Vaarbewijs 2 (5 avonden)
De Cursus Vaarbewijs 2 helpt u bij de voorbereidingen om het CBR examen Vaarbewijs 2 af te leggen. In een 5-tal avonden wordt de stof op hoofdlijnen doorgenomen en kunnen vragen worden beantwoord.

vrij. 20 jan, Huizen

Uiterton Vriendenavond 2023

Iedereen die ooit heeft deelgenomen aan een Uiterton tocht, of in de toekomst wil gaan deelnemen of anderszins geïnteresseerd is in zeezeilen, wordt uitgenodigd om het nieuwe jaar te starten met een borreltje met oude en nieuwe bekenden!


za. 21 jan, Eemnes

Ladies Only Marifoon DSC 2023


Heb je een DSC-marifoon aan boord en zou je er graag meer van willen weten en er mee oefenen?
Schrijf je dan in voor dit evenement! Het evenement vindt plaats op zaterdag 21 januari 2023.


za. 28 - zo. 29 jan, Putten

Toerzeilers Winterweekend 2023
De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers organiseert op 28 en 29 januari 2023 het 48ste? Winterweekend.

In dit weekend dragen we in een ontspannen sfeer Toerzeilers-kennis en ervaring over op gebieden als zeemanschap, navigatie, techniek en vakantietochten uit. Dat doen we zoveel mogelijk voor en door de eigen leden van de vereniging. Daarnaast is het weekend bedoeld om de contacten tussen de leden te bevorderen.

Het Winterweekend is verdeeld in 25 workshops in vijf ronden, waaruit u direct bij de inschrijving uw keuze maakt, één per ronde. Door het kiezen van voorkeurblokken stelt u dus uw eigen weekend programma samen. Geef bij elke ronde ook steeds uw tweede voorkeur op! Het lukt de organisatie bijna altijd deze voorkeuren toe te kennen.

Gelet op het kennismakingsdoel van het weekend kunt u alleen voor het gehele programma inschrijven, dus inclusief de overnachting.

Februari

vrij. 3 - vrij. 17 feb, Huizen

Opfriscursus Theoretische Kustnavigatie (TKN) 3 avonden
Deze cursus is bedoeld voor diegenen met al wat meer ervaring tijdens zeezeiltochten en met name voor alle geïnteresseerden die in het verre verleden de cursus theoretische kustnavigatie hebben gevolgd en weer eens een beetje bijgespijkerd willen worden.

zo. 5 feb, Huizen

Ladies Only Start of the Year 2023Zondag 5 februari 2023 trappen we het jaar weer af met team Zeemancipatie. Kom jij ook inspiratie opdoen voor het nieuwe seizoen? Bijkletsen met bekende Zeemancipatiedames? Kennis met ons maken als je een keer mee wil? Je bent van harte welkom!

di. 7 feb, Huizen

Navigatie-instrumenten koppelen
Met welke standaard of protocollen hebben we te maken? Wat zijn de eigenschappen van deze standaarden en protocollen? Wat gaat dit voor ons opleveren? Wanneer en hoe willen we hiervan gebruik maken? Allemaal vragen waar u deze avond antwoord op krijgt.

za. 11 feb, Holten

Radar gebruik op zee
Hoe gebruik ik mijn radar op zee?

za. 11 feb, Moverbo Enkhuizen

Ladies Only Polyester Workshop Zeemancipatie 2023

Een ongelukje zit in een klein hoekje en schade aan de polyester romp van de boot is zo opgelopen. Gelukkig zijn veel kleinere schades zelf te repareren. Team Zeemancipatie organiseert een Polyester workshop, zodat je zelf aan de slag kunt en je boot er volgend seizoen er weer als nieuw uitziet.

vrij. 17 feb, Zalencentrum het Haske, Joure

Medische Calamiteiten aan boord, en wat nu?
De presentatie Medische calamiteit aan boord, en wat nu? wordt gegeven door Rob Leemans en Rob Sijbers. Wat kun je doen als leek bij ernstige medische calamiteiten met beperkte middelen.

za. 18 feb, Eemnes

Introductie Jachtradar
Een introductie waarbij wordt ingegaan op de techniek van de jachtenradar, het gebruik in de praktijk en de regelgeving. Niet bedoeld als cursus voor het behalen van het radarpatent, wel als een eerste aanzet daartoe.

Maart

za. 4 mrt, Yerseke

Varen buiten de betonning op de Oosterschelde, Kan en mag dat? 2023
Het getijdenwater de Oosterschelde is beperkt door de natuurgebieden. Maar met alle respect voor die natura 2000 gebieden, zijn er veel vaarmogelijkheden buiten de betonning, ook voor diepstekende jachten. Een wereld gaat voor je open; er is dan zoveel te genieten! Een lokale deskundige deelt graag zijn kennis en ervaring. Neem je kaart mee voor aantekeningen, want je kan het nooit allemaal onthouden. In de ochtend: een rondleiding over mossel- en oesterkweek, met aansluitend een lunch; Voor eigen rekening.

wo. 8 mrt, Eemnes

Workshop Tochtplanning WinGPS 6 Voyager 2023
Dit evenement is bedoeld voor gebruikers van Win-GPS Voyager die het programma gebruiken om hun routeplanning op open water verder te optimaliseren.

za. 11 mrt, Eemnes

Elektriciteit aan boord
Een goed werkend boordnet is zeker voor iedereen een must. In deze lezing krijgt u inzicht in de elektrische installatie aan boord van uw schip.

za. 11 mrt, Zalencentrum het Haske, Joure

Theorie motormanoeuveren
Motormanoeuvreren kan best spannend zijn. Willem de Vreeze legt stap voor stap de kunst van het manoeuvreren uit. Diverse manoeuvres komen aanbod, zoals aanleggen en wegvaren aan lagerwal of hogerwal. Box in- en uitvaren, het stilleggen van de boot.

za. 11 mrt, Online via MS Teams

ONLINE: Webinar Meteo Maritiem

Altijd al willen weten wat voor informatie je allemaal uit weerkaarten kunt halen? Benieuwd hoe je deze informatie kunt toepassen voor de planning van jouw zeiltocht? En ben je niet alleen geïnteresseerd in het weer, maar wil je ook graag meer weten over hoe golven en deining werken en samenhangen met het weer? Dan is de lezing ‘Meteo en Maritiem’ bij uitstek bedoeld voor jou!


wo. 15 mrt, Eemnes

Introductie "Het weer aan boord, door Tamme van der Wal"
Het weer aan boord is een van de belangrijkste items voor een veilige vaart. Tamme van der Wal, met zijn meteorologische achtergrond, leidt u door de basis facetten rond dit thema.

do. 16 mrt, Online aanvang 20:00 uur

ONLINE: Webinar Spinnaker, Gennaker gebruik

Veel zeiler hebben een gennakker of spinnaker aanboord maar vinden het moeilijk om hier mee te zeilen. In dit webinar zal de basics worden uitgelegd hoe deze zeilen werken en gebruikt kunnen worden. Dit is een goede voorbereiding voor de workshop spinnaker / gennaker die op het Haringvliet gehouden wordt in mei 2023.
Na inschrijving krijgt u een week voor het webinar een inloglink doorgemaild!


za. 18 mrt, 18 maart 2023 - Huis Eemnes

Ladies Only Meteo Workshop Zeemancipatie 2023

Altijd al wat meer willen weten over het weer? Team Zeemancipatie organiseert een Meteo workshop, zodat je voorbereid aan het nieuwe zeilseizoen kan beginnen.

za. 18 mrt, (Voorlopig) Almere Haven

Trailersailingdag 2023
Laat je inspireren op de Trailersailingdag!  Er zullen enkele trailerbare kajuitjachtjes met het trekkende voertuig te zien zijn. In het ochtendprogramma techniek aan boord en onderweg. 's Middags staat het zeilersparadijs Kroatië centraal.

zo. 19 mrt, Aanvang 14.00 uur

Voorbereidingsmiddag Uiterton 2023

De voorbereidingsmiddag zondag 13 maart 2022, wordt dit jaar samen met de Small Ships Race gehouden. Deze middag is vooral bestemd voor de beginnende zeezeiler. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Aan de orde komen zaken die betrekking hebben op de lange termijn voorbereiding voor een overtocht op zee. We gaan in op het oversteken van een verkeers-scheidingsstelsel, het wachtlopen en het nachtzeilen.


zo. 19 mrt, Aanvang 14.00 uur

Voorbereidingsmiddag de Small Ships Race 2023

De voorbereidingsmiddag zondag 19 maart 2023, wordt dit jaar samen met de Small Ships Race gehouden. Deze middag is vooral bestemd voor de beginnende zeezeiler. Maar uiteraard is iedereen van harte welkom. Aan de orde komen zaken die betrekking hebben op de lange termijn voorbereiding voor een overtocht op zee. We gaan in op het oversteken van een verkeers-scheidingsstelsel, het wachtlopen en het nachtzeilen.


di. 28 mrt, Eemnes

Praktijk en uitleg avond DSC-marifoon
De belangrijkste DSC-functie is de DISTRESS-knop, prominent aanwezig op uw marifoon maar vaak is de werking hiervan niet helemaal duidelijk. Basiskennis over dit onderwerp is wenselijk.

April

za. 29 apr - za. 6 mei, Wadden

Vakantietocht Slinger es in naar Skylge en Flylan 2023
Inslingeren voor het seizoen? De eerste mijlen op zout water? Of gewoon voor de gezelligheid? We Slingeren dit jaar naar Vlieland en Terschelling van zaterdag 29 april tot en met zaterdag 6 mei.

za. 29 apr - za. 6 mei, Enkhuizen

Meivakantie, start van het seizoen
Een week varen tijdens de meivakantie. Het begin van het seizoen dus rustig aan. Afhankelijk van het weer op Marker- IJsselmeer of toch de Wadden? Samen opvaren en één dag niet varen, dan verkennen we het land.

Mei

za. 13 mei, Haringvliet, Hellevoetsluis

Spinnaker / Gennaker workshop met eigen boot 2023
Deze workshop van een halve dag is bedoeld voor schippers en bemanning om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Je krijgt op de eigen boot instructie van ervaren toerzeilers voorafgegaan door een stukje theorie (zie webinar spi/gen in maart 2023). Doel is zo veel mogelijk te leren in de praktijk. We hopen dat er ruimte is voor 2 of 3 opstappers per deelnemende boot.

za. 13 mei, Haringvliet, Hellevoetsluis

Spinnaker / Gennaker workshop als opstapper 2023
Deze workshop van een halve dag is bedoeld voor schippers en bemanning om ervaring op te doen met spinnakers en gennakers. Je krijgt als opstapper instructie van ervaren toerzeilers voorafgegaan door een stukje theorie (zie webinar spi/gen  in maart 2023). Doel is zo veel mogelijk te leren in de praktijk. We hopen dat er ruimte is voor 2 of 3 opstappers per deelnemende boot.

zo. 14 mei, De Kaag

Ladies only Varen op cultureel erfgoed en open boten 2023


Team Zeemancipatie organiseert unieke ervaring: varen op cultureel erfgoed en op een moderne open zeilboot.


do. 18 - za. 27 mei, Londen

9e Rally naar Londen Schippers 2023

Londen is uiteraard een zeer populaire bestemming en staat bij veel zeilers op het verlanglijstje.

Deze rally is voor de meer ervaren zeezeilers, want de tocht vanuit Nederland naar Queenborough, de eerste aanloophaven, is minimaal 140 mijl, omvat een oversteek van het Kanaal, en daarna de aanloop van de Thamesdelta.


do. 18 - za. 27 mei, Londen

9e Rally naar Londen Opstappers 2023

Londen is uiteraard een zeer populaire bestemming en staat bij veel zeilers op het verlanglijstje.

Deze rally is voor de meer ervaren zeezeilers, want de tocht vanuit Nederland naar Queenborough, de eerste aanloophaven, is minimaal 140 mijl, omvat een oversteek van het Kanaal, en daarna de aanloop van de Thamesdelta.


do. 25 - ma. 29 mei, Lowestoft

44 ste Rally naar Lowestoft Schippers 2023
Dit jaar zeilen we voor de  44ste keer naar Lowestoft. Dit is een bijzonder jaar. Vanuit IJmuiden ligt Lowestoft pal west op zo’n 100 mijl. Vanuit Stellendam ligt het ongeveer 10 mijl dichterbij. Voor mensen die voor het eerst de Noordzee over willen steken is deze tocht echt een aanrader.

do. 25 - ma. 29 mei, Lowestoft

44 ste Rally naar Lowestoft Opstappers 2023
We gaan voor de 43e keer naar Lowestoft. Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Lowestoft maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet worden gegarandeerd.

do. 25 - ma. 29 mei, Lowestoft

11e SSR Small Ship Race 2023
De Small Ships Race is dé zeilregatta voor kajuitzeilboten van maximaal 24 ft. (7,5 mtr.). Tussen IJmuiden en Lowestoft wordt gestreden om de begerenswaardige Small Ships Race Wisseltrofee. Dit is een bijzonder jaar. De Small Ships Race is bedoeld voor schippers van een klein schip die een oversteek op eigen kiel willen maken. De snelsten zullen de regatta winnen, maar ook de laatste zal als overwinnaar binnenkomen.

Juni

do. 8 - zo. 11 jun, IJsselmeer en Markermeer

Ladies Only Zeemancipatie weekend IJsselmeer 2023


Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht). De kennismakingsbijeenkomst zal zijn op  woensdag 31mei. 


do. 15 - zo. 18 jun, WSV de Put, Haringvliet

MidSommar-Toertocht 2023
Traditioneel gaan de Zweden rond de langste dag, samen de natuur in, eten ze samen o.a. haring, aardappel en aardbeien ieder neemt wat mee en voor de versiering zijn er bloemen. Houd je van gezelligheid en heb je zin om samen in Zweedse traditie zeilend het midden van de zomer te vieren? In juni is je kans. We varen een rondje in Zuid-Holland/Zeeland. Als het weer het toelaat varen we een stukje buitenom. Na een dagje heerlijk op het water en weer voldaan terug in een haven, stellen we gezamenlijk een uitgebreide borrel samen met Zweedse hapjes en drankjes.

za. 24 jun, - vrij. 21 jul, IJmuiden

Vakantie: Brest of Scilly een uitdaging
Een vakantietocht waar de wind ons de weg gaat wijzen. Bakboord uit bij IJmuiden en na het kanaal vaststellen of de wind ons zuid of oost wil brengen. Hoe dan ook een tocht met flinke afstanden waar het stalen zeil waar nodig wordt ingezet. Een tocht voor stellen zonder kinderen.

Juli

zo. 16 - vrij. 28 jul, Hellevoetsluis

Vakantie: Met kinderen naar Texel
Dit evenement is bedoeld voor gezinnen met kinderen in de leeftijd t/m 12 jaar. We varen enkel wanneer de weersomstandigheden dit toelaten en overnachten in een haven. We plannen meerdere dagen op Texel waar genoeg te doen is. Leuk om samen te doen, maar er is ook ruimte voor als je zelf op stap wilt gaan.

We gaan met elkaar zeilen, maar willen vooral ook tijd besteden aan het samen spelen van de kinderen.
Een partijtje voetballen, krabbenrace op de steiger en lol maken met de Sup. Bij goed weer een gezamelijke BBQ, maar ook zelf koken en op tijd naar bed.
 

wo. 26 jul, - vrij. 11 aug, Cadzand

Vakantie: Nord-pas-du-Calais .met tieners
Deze route is met zorg opgesteld om een gezonde balans te houden tussen heerlijk zeilen zonder (te veel) tijdsdruk en ook aan wal genoeg tijd te hebben om nieuwe plekken te ontdekken of lekker te kunnen ontspannen aan boord.
 

Augustus

za. 19 - za. 26 aug, Whitby

33e Rally naar Whitby voor Schippers 2023
De tocht naar Whitby staat ook voor 2023 gepland en wel van 19 augustus tot en met 26 augustus. Dit jaar valt de tocht samen met de beroemde Whitby Folk week, met veel optredens op straat en in alle kroegen live music. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2-4 etmalen).

za. 19 - za. 26 aug, Whitby

33e Rally naar Whitby voor Opstappers 2023
Uiterton wil graag bemiddelen tussen schippers en opstappers. Wilt u meedoen aan de Rally naar Whitby maar niet op eigen kiel? Inschrijven als opstapper is mogelijk maar plaatsing is afhankelijk van de mogelijkheden die schippers bieden en kan dus niet worden gegarandeerd.

September

do. 14 - zo. 17 sep, Zeeuwse wateren

Ladies Only Zeemancipatie weekend Zeeland 2023

Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen. Er doen maximaal 10 schepen mee. Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft. Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang (verplicht). De kennismakingsbijeenkomst zal zijn op 5 September 2023

vrij. 22 - zo. 24 sep, Ramsgate

Ragguh naar Ramsgate voor Schippers 2023
Dit zal in 7 tijen op en neer varen naar Ramsgate worden. Deelname voor de Stoere Bikkels onder de Toerzeilers. Vrijdagnacht vertrek uit Vlissingen of Roompot, hopelijk een paar uurtjes in Ramsgate en meteen, zaterdagnacht, weer terug.