Uiterton Zeezeilen

Prijzen


 SSR

Er zijn twee prijzen te winnen:

De Small Ships Race Wisseltrofee: deze trofee wordt toegekend door de jury aan de schipper die de grootste ontwikkeling op het gebied van zeemanschap, bootbeheersing etc. doorgemaakt heeft;
Voor de echte racers onder de deelnemers is er de Glazen Peper die wordt toegekend door de jury aan de schipper die op handycap (SW) de snelste oversteek gemaakt heeft.

Small Ships Race wisseltrofee

20160513 192110 e1517047653586 576x1024Om beter recht te doen aan de aard van het evenement is door een jurycommissie, die bestaat uit winnaars van de vorige edities, de 'schijf van vijf' ontwikkeld.

Hierbij telt in de einduitslag niet alleen de gecorrigeerde zeiltijd mee, maar ook zaken die te maken hebben met voorbereiding en evaluatie van de voorbereiding na aankomst.

Aan elke schipper wordt gevraagd om vooraf een online enquête in te vullen waarin onderstaande 5 categorieën aan de orde komen:

Veiligheid
Navigatie en communicatie
Comfort
Energievoorziening
Zeilvoering en zeiltrim

De jurycommissie kent punten toe aan elke categorie, met een maximum van 5 punten per categorie. Hieruit volgt een gemiddelde waarde die toegekend wordt aan de voorbereiding.

Bij aankomst evalueert de schipper de voorbereiding samen met de jurycommissie en kent de commissie punten toe aan de evaluatie met een maximum van 5 punten per categorie. Hieruit volgt een gemiddelde waarde voor de evaluatie. Daarnaast wordt de gezeilde SW-tijd, eventueel gecorrigeerd met de tijd die gevaren is op de motor (deze tijd telt dubbel), via een formule omgezet in een score van 1 tot 5.

De eindscore is een optelling van de gemiddelde score voor de voorbereiding, de gemiddelde score voor de evaluatie en de score voor de gezeilde tijd waarbij de score voor de evaluatie dubbel telt. De maximale totaalscore is hierbij 20 punten.

De Glazen Peper

Glazen Peper 768x331
Voor de mensen die vooral hard willen gaan en een peper in hun reet hebben, hebben we een speciale prijs in petto. In 2017 voor het eerst uitgereikt en nu voor een nieuwe winnaar!

Omdat de Small Ships Race in de kern een prestatietocht is varen we op de SW-factor en houden het vooral simpel.

 

Prijsuitreiking

De SSR wordt traditiegetrouw afgesloten met een diner waar ook de uitreiking plaatsvindt van de Small Ships Race Wisseltrofee. De trofee wordt steeds overhandigd door de winnaar van de vorige editie. Aanwezigheid bij het diner is een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de Wisseltrofee.