Vakantietochten informatie

Gehoorde kritiek: ' ja, de tochten zijn allemaal vol'

Tochtcoördinatoren gezocht


Tocht-Coördinatoren voor vakantietochten gezocht!

Waarom nu deze oproep?
De behoefte aan tochten en daarmee tocht-coördinatoren is dus groot, vandaar deze oproep!
Bovendien begint de voorbereiding voor het programma 2020 nu! In het december-nummer van Toerzeilen worden alle tochten aangekondigd en verschijnen dan ook op de website.

Eind januari tijdens de jaarmarkt aansluitend aan het winterweekend worden alle tochten al gepresenteerd en is inschrijving voor deelnemers mogelijk. Meestal zijn binnen 1-3 weken de tochten dan vol!

Waar gaan de vakantietochten heen?
De vakantietochten blijven populair. Zo zijn het afgelopen jaar 100 schepen met circa 250 bemanningsleden voor een tocht van 1-5 weken samen op pad gegaan.
De bestemmingen waren heel divers zoals: IJsselmeer, Waddenzee, Noord –en Oostzee en diverse bestemmingen in het Kanaal.
Een overzicht van de tochten van afgelopen jaar zoals gepresenteerd tijdens de jaarmarkt kunt u inzien via deze link:

Wat zijn de doelgroepen?
Doelgroepen voor de vakantietochten zijn niet alleen gezinnen met kinderen, maar ook stellen zonder kinderen. Sommige tochten zijn bestemd voor ervaren deelnemers en andere voor schippers en bemanningen die hun eerste schreden op het grote water zetten.

Ben ik wel geschikt en wat houdt het organiseren nu precies in?
Zeilervaring is natuurlijk een eerste vereiste, maar goede communicatieve vaardigheden zijn eveneens heel belangrijk. De tochtcoördinator (TC) zorgt voor de tochtplanning en palavers. Palavers worden gehouden als voorbereiding voor elke vaardag-etappe waarbij deelnemers per toerbeurt een etappe voorbereiden, volgens het “boot van de dag” principe . Dit betreft voorbereiden en bespreken van de route met een plan A maar ook een plan B, nautische bijzonderheden, getij, weer info en aanloop van de havens.
De TC coördineert het groepsproces en zorgt voor juiste besluitvorming.
Bij het organiseren van een vakantietocht zal de commissie vakantietochten u alle nodige ondersteuning bieden.

Nadere info?
Heeft u zeil - en teamwork ervaring en heeft u interesse om zelf een tocht te organiseren neem dan s.v.p. voor nadere info contact op met de commissie vakantietochten: vakantietochten@toerzeilers.nl