Bemanningsbank

Bemanning zoekt schipper

Bemanning zoekt schipper


Er zijn vele redenen om opstapper te worden!

Denk aan:

 • Je hebt geen eigen boot
 • Je eigen bootstaat op de wal, terwijl de winter mooie zeildagen kent
 • Je eigen boot is in onderhoud
 • Je zou graag eens in een nieuw vaargebied varen maar. . . 
   - dat is te ver weg om met je eigen boot te komen of
   - je wilt dat gebied eerst verkennen met een andere schipper
 • Je wil beter leren zeilen of motormanoeuvreren
 • Je wil je kennis en ervaring delen met andere leden van onze vereniging
 • je wil andere leden helpen hun vaargebied te vergroten
 • Je kunt bepaalde toertochten of wedstrijden niet met eigen boot of bemanning varen
 • Voor de gezelligheid!

Het is natuurlijk het mooiste als je kunt opstappen op het schip van een andere Toerzeiler. 

Daarom biedt de Bemanningsbank een tweetal opties om als opstapper in contact te komen met schippers van onze vereniging:

 1. De mogelijkheid om via de leden en schepen lijst schippers te vinden, die (soms) opstappers aan boord willen meenemen;
 2. Een emailservice waarme schippers een uitnodiging kunnen versturen naar alle leden, die bij hun gegevens in de ledenadministratie hebben aangegeven om opstapper te willen zijn.

Opstapper zoekt schippers 

Leden/Schippers, die in het ledeadministratiesysteem hebben aangegeven om opstappers aan boord te overwegen, zijn via de leden en schepen lijst in het ledenadministratiesysteem op te zoeken en bij een match op uw criteria te contacteren via de opgegeven contact details van de schipper. Dit contact loopt niet via de bemanningsbank.
NB. ook schippers kunnen via deze methode jouw als opstapper vinden, zorg dus dat je contact details gedeeld worden via de instellingen in de de leden en schepen lijst.

De emailservice Schipper zoekt opstapper.

Als een Toerzeiler-schipper op zoek is naar opstappers, dan kan hij/zij via deze service een uitnodiging sturen naar alle geregistreerde opstappers, die aan de gestelde criteria voldoen. Voldoet jouw geregistreerde profiel aan de criteria dan ontvang jij de uitnoding in je mailbox (zoals in de ledenadministratie is geregistreerd). Bij interesse neem je vervolgens direct contact op met deze schipper en informeert hem of haar over jouw wensen en ervaring. Daarbij kan het opsturen van een zeil-CV handig zijn.  De schipper heeft, naast jouw beknopte ervaring, zoals je die hebt omschreven in de ledenadministratie, geen informatie over jou, dus stuur een overzicht mee waarin je je kennis en kunde op zeilgebied omschrijft. Je kunt het document hieronder als voorbeeld gebruiken.

Zeil-CV Bemanningsbank pdf als voorbeeld

Zeilcv docx  om voor jezelf in te vullen

Als jullie samen tot de slotsom komen dat jullie wederzijdse verwachtingen overeen lijken te stemmen, kun je bijvoorbeeld voorafgaand aan de reis een proefvaart maken. In ieder geval raden wij ten zeerste aan duidelijke afspraken te maken. Achter onderstaande blauwe knoppen vind je nadere informatie hierover:

Afspraken schipper en opstapper >>

 

 

Afspraken formulier inzien >>

 

 

Afspraken formulier downloaden >>

 

 

Wij wensen jullie veel plezier samen! 

 

Hoe meld ik mij aan voor de emailservice en geef ik mijn belangstelling aan?

Het "inschrijven" als opstapperdoe je door in de ledenadministratie de volgende gegevens in de tab "overig" van  "jouw gegevens in de ledenadministratie." in te voeren:

Bemanningsbank Banster1

Je kunt daar, bij het onderdeel 'Bemanningsbank', opgeven dat je opstapper wilt zijn en voor welk vaargebied je ervaring hebt . Een schipper die bemanning zoekt kan je dan een e-mail sturen, waarin je gevraagd wordt je of je wil mee varen als opstapper. Vergeet ook niet wat aanvullend zeil ervaring of andere bijzonderheden in te voeren. 

 Vergeet niet om op knop Wijzigen te klikken als je klaar bent met invullen!


Disclaimer

De bemanningsbank bemiddelt slechts tussen de vraag en aanbod en heeft geen invloed op de selectie. Wij adviseren om goede afspraken te maken tussen schipper en opstappers over de invulling van wederzijdse verwachtingen.

De Bemanningsbank en de Toerzeilers zijn niet aansprakelijk voor enige schade, welke dan ook, waaronder begrepen schade aan schip, aan de opvarenden en aan boord aanwezige goederen, welke direct of indirect in verband met de deelneming aan de bemiddeling zou kunnen ontstaan. De bemiddelde leden doen dat geheel voor hun eigen rekening en risico. De veiligheid van het jacht en haar bemanning is de uitsluitende verantwoordelijkheid van de eigenaar of haar schipper. Deze dient te zorgen dat het jacht in goede conditie is en voldoet voor het vaarwater waarop gevaren wordt, voldoende verzekerd is en bemand met een voldoende ervaren bemanning die ook fysiek bestand is tegen slechte weersomstandigheden. De schipper dient er tevens voor te zorgen dat voldoende veiligheidsuitrusting en veiligheidsmiddelen aan boord zijn en de bemanning instructie heeft waar deze zich bevinden en hoe ze te gebruiken.