Uiterton Zeezeilen

Rally naar Whitby 2022


Rally naar Whitby

 

De tocht naar Whitby staat ook voor 2023 gepland en wel van 19 augustus tot en met  26 augustus. Dit jaar valt de tocht samen met de beroemde Whitby Folk week, met veel optredens op straat en in alle kroegen live music. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2 - 4 etmalen).

 Algemeen


De organisatie omvat de volgende onderdelen:

• Lange-termijnvoorbereiding begin maart 
• Vertrekkersavond 
• Palaver in haven van vertrek 
• Marifooncontact onderweg 
• Tochttelefoon 
• Terugtocht

Voorbereidingsmiddag

Op zondagmiddag 19 maart 2022 is er centraal in het Huis van Eemnes de algemene voorbereidingsmiddag. Tijdens die middag wordt Uiterton voorgesteld en zal de lange-termijnvoorbereiding voor een overtocht worden doorgesproken, zowel voor de tocht naar Whitby als voor de andere bestemmingen. 
Een gastspreker vult het verdere programma aan. Ben je nog geen lid van de Toerzeilers en wil je deelnemen aan deze tocht? Schrijf je dan hier in als nieuw lid.

Vertrekkersavond

Voor diegenen die zich voor de tocht hebben ingeschreven, wordt er een vertrekkersavond georganiseerd. We organiseren deze avond ongeveer twee weken voor het begin van de tocht, ergens centraal in Nederland. Hier worden de oversteek en de aanloophavens en uiteraard de eindbestemming besproken. Verder wordt de organisatie uitgelegd, net als het idee achter de verdeling in groepen met groepsleiders en de tochttelefoon. Daarnaast wordt er nog kort ingaan op de tochtvoorbereiding in zijn algemeen. Er blijft voldoende tijd over voor onderlinge kennismaking en voor het maken van afspraken (waar en wanneer ontmoeten we elkaar). Ook kunnen de schipper en eventuele opstappers elkaar (weer) ontmoeten. Eigenlijk wordt van alle deelnemers verwacht dat ze deze avond aanwezig zijn.

Whitby is een stadje met een mooi historisch centrum, met een kleine haven, en we worden er elk jaar weer zeer gastvrij ontvangen door de Whitby Yachtclub, tot in de kleine uurtjes als men dat wil.

Impressie Whitby tocht 2015 door Kees Kingma

{module title="Video Whitby tocht 2015"}

Whitby Yachtclub Singers 2015   

{module title="Video Whitby singers"}