Vakantietochten algemeen


Sinds 2005 worden door en met de Toerzeilers vakantietochten georganiseerd zowel met als zonder kinderen. Deze tochten worden om diverse redenen zeer gewaardeerd. Naast de gezelligheid worden nieuwe ervaringen opgedaan en vaak grenzen verlegd. Veelal worden door de vakantietochten (VKT) nieuwe bestemmingen voor het eerst bereikt. Ook kinderen vinden het zonder uitzondering topvakanties.


De tochten worden georganiseerd door Tocht Coördinatoren (TC) dit zijn Toerzeilers die zelf op vakantie gaan. Zij coördineren een tocht met een specifieke bestemming. Wij spreken niet van tochtleiders omdat elke deelnemer zelf verantwoordelijk is en blijft voor de zeewaardige staat van eigen schip, bemanning en zijn besluit tot uitvaren tijdens de verschillende etappes van de tocht. Elk jaar zijn er 10-15 tochten. Het aantal tochten en diversiteit van de bestemmingen hangen af van het aantal TC’s dat tochten wil organiseren.

Dit is dus ook een oproep aan U!
In het voorjaar zijn er rond de meivakantie diverse tochten van een week en in de zomervakantie zijn het veelal tochten van  3 of 4 weken. De bestemmingen zijn zeer divers, variërend van tochten op IJsselmeer, Zeeland en Waddenzee, Nederlandse -en Belgische kust  tot langere tochten afstanden naar Oostzee, Kanaaleilanden, Bretagne en Isle of Wight en alles daartussen.

Meer informatie over de vakantietochten kunt u vinden op de website onder evenementen.

Inschrijving vakantietochten!

Aanmelden (“inschrijving”) gebeurt via de website.
Bij de aanmelding wordt ook gevraagd om een financiële bijdrage van
- €25 voor één week,
- €50 voor twee weken en
- €75 voor drie en meer weken.
Na de aanmelding is het aan de TC om te bepalen wie er mee gaan. In deze afweging worden zaken als groepsgrootte en samenstelling, ervaringsprofiel, scheepslengte meegenomen.
Ook een gesprek met de TC kan hier onderdeel van zijn, het is immers de vakantie van de TC waar u bij aansluit. Inschrijving staat dus niet gelijk aan deelname! Pas na het fiat van de coördinator is uw inschrijving definitief en krijgt u een mailbevestiging.

Het enthousiasme om deel te nemen is groot en de meeste tochten zijn al binnen enkele weken zijn volgeboekt.
Dus het advies aan u is: meldt u vlot aan voor een tocht.


Spelregels vakantietochten

Over spelregels, adviezen, “boot van dag”, voorbereiding, uitrusting, veiligheid en documenten kunt u alles vinden in het document: “ Introductie en Spelregels Vakantietochten” 

Als u niet aan een vakantietocht kunt deelnemen?

Ook de commissie Uiterton en de regio commissies organiseren veel zeiltochten. Zie hiervoor de evenementenlijst.

Nieuwe Tochtcoördinatoren vakantietochten gezocht!
Zonder TC’s geen vakantietochten. Mocht u daarom interesse hebben voor het organiseren van een tocht dan kunt u altijd, maar met name in het najaar, contact opnemen met de commissie vakantietochten: vakantietochten@toerzeilers.nl.