Zeemancipatie open boten zeilen


Team Zeemancipatie organiseert een unieke ervaring:

Komend voorjaar heb je de kans een hele dag te varen op De Kaag met cultureel erfgoed en op een moderne open zeilboot.

 open boten 3 foto's(1)  

Deze dag is laagdrempelig en voor iedereen die het leuk vindt om weer eens even het 'bootgevoel' te ervaren en vrij directe feedback van de boot te krijgen wat betreft je zeilvaardigheid. Je zeilt deze dag actief; de ene helft van de tijd op de Kagenaar Hylke Tromp en de andere helft op een valk.
 Hylke Tromp
De Hylke Tromp is een karakteristieke platbodem van de Kaag die volledig is gerestaureerd. Het schip is altijd bij Warmondse bedrijven in gebruik geweest en diende als kolenbevoorradingsschip voor de baggermolens. In het ruim van het schip, waar vroeger de vracht werd vervoerd, zijn banken gerealiseerd waardoor passagiers  tijdens een zeiltocht comfortabel kunnen meevaren.
De Valk is een middelgrote open zeilboot. polyvalk
Het ontwerp van de valk stamt uit 1939 en is van E.G. van de Stadt. Tegenwoordig is vooral de polyester uitvoering erg populair voor recreatie en zeillessen.

 

Heb jij ook zin om een hele dag lekker actief te zeilen op deze platbodem en op een valk?
Wat maakt dat je gezellig moet komen zaterdag 3 juni (gewijzigde datum)?
Iedereen die is meegeweest vindt het erg leuk om in een kleinere, beweeglijke boot te zeilen. Je moet bij het zeilklaar maken weer even goed met elkaar kijken hoe het ook alweer werkt met de piekeval en de klauwval  en hoe je die op de juiste manier bevestigt. We varen zonder motor, dus is het extra belangrijk goed te overleggen wat je afvaarstrategie wordt. Als alles goed staat kun je afvaren en dan begint het grote genieten: de boot reageert snel en met elkaar bepaal je de optimale zeilroute. We varen geen wedstrijden, maar als er behoefte aan is kunnen we wat rakken uitzetten. Alles is verder eenvoudig; zelf lunch meenemen en van ons krijg je wat te drinken en fruit. Na afloop is er gelegenheid om te borrelen en sommige mensen sluiten de gezellige dag met elkaar af met een hapje.

Enthousiast geworden?
Heb je ervaring met zeilen op een valk en kun je anderen hierover uitleg geven? Dan ben je ook meer dan welkom.
We zijn altijd op zoek naar ‘schippers’ die we per boot indelen en waar we een bemanning aan toewijzen.

Dit evenement wordt georganiseerd op zaterdag 3 juni 2023. Inschrijven is  mogelijk.
Locatie en tijd:  De Kaag, van 10.00 uur tot 17.00 uur
Kosten plus minus € 29,50. 

Heb je een vraag voor ons? 

Contactformulier >