Zeemancipatieweekend

HomeZeilen voor ..VrouwenZeemancipatieweekend
HomeZeilen voor ..VrouwenZeemancipatieweekend

Dit is een lang weekend zeilen voor en door vrouwen.

Tip: lees het verhaal van schipper Dinemarie die voor de eerste keer haar schip inzette hier

weekend IJsselmeer 2019

Er doen maximaal 10 schepen mee. 
Team Zeemancipatie maakt een bootindeling, waarbij gezorgd wordt dat op elk schip deelneemsters opstappen met gevarieerde ervaring.
Hierdoor krijgt iedereen de kans nieuwe dingen te leren en zal het schip verantwoord gevaren kunnen worden.

Doel is dat elke deelneemster actief meezeilt, nieuwe dingen leert en een geweldig weekend heeft.
Voorafgaand aan het weekend is er een kennismakingsbijeenkomst waar alles over het weekend besproken zal worden, je aanwezigheid is van groot belang.W duidelijke info
Wil je meer weten over dit weekend?
In vogelvlucht ziet het Zeemancipatieweekend er zo uit:

Donderdagavond: inschepen, spullen opbergen, wegwijs worden op het schip. De informatie over de activiteiten van het weekend doornemen. En natuurlijk nader kennismaken.
Vrijdag: op naar de eerste (gezamenlijke) haven. Na een, hopelijk, heerlijke zeildag, is er de ‘borrel op de kant’. Iedereen neemt wat te drinken en maakt wat te eten, we confisqueren een stuk kade en zo verzamelen we voor de eerste keer met de hele groep. Tijdens deze steiger-borrel -buffet is het de gewoonte om zoveel mogelijk met de bemanning van andere boten in contact te komen.
Zaterdag: Na het palaver gaan we naar de tweede bestemming, waar we ‘s avonds met z’n allen een plaatselijk restaurant bezoeken. Vooral het programma van de zaterdag staat in het teken van het gekozen thema. Voorbeelden van een thema zijn zeiltrim, motormanoeuvreren, puzzeltocht, navigatie, veiligheid, vaarregels.
Zondag: is al weer de laatste dag van een weekend dat voorbij zal vliegen. Het palaver is het moment om afscheid te nemen, en iedereen gaat terug naar de thuishaven, waar het schip wordt opgeruimd en de bemanning moe maar voldaan weer naar huis gaat.
We varen in mei en september. Het ene jaar in het voorjaar in Zeeland en het najaar op het IJsselmeer/ Markermeer. Het jaar daarop net andersom in het voorjaar op het IJsselmeer/Markermeer en in het najaar in Zeeland. Welke havens bezocht worden, is elk jaar weer anders.

Heb je een vraag voor ons?  Klik hier contact

                             Zeeland 2019

       Zeemancipatie IJsselmeer van 4 juni t/m 7 juni 2020, inschrijving start binnenkort. Inschrijven kan tot 10 mei 2020
Kennismakingsbijeenkomst  25 mei in Huizen.
Kosten €65,00, dit in inclusief het havengeld. Zodra je bent ingedeeld zal dit bedrag middels automatische incasso worden afgeschreven.
Zeemancipatie Zeeland van 17 t/m 20 september 2020, inschrijving start binnenkort. Inschrijven kan tot 23 augustus 2020.
Kennismakingsbijeenkomst 8 september locatie nog niet bekend.
Kosten €65,00, dit in inclusief het havengeld. Zodra je bent ingedeeld zal dit bedrag middels automatische incasso worden afgeschreven. 
BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren