Verre bestemming zeilers

HomeZeilen voor ..Verre bestemming zeilers
HomeZeilen voor ..Verre bestemming zeilers
De commissie “Verre Bestemmingen” organiseert evenementen gericht op deze groep lange afstand zeilers of zeilers die langer weggaan. Maar ook voor de zeilers die geïnteresseerd zijn om meer over de genoemde gebieden te horen.

De Middellandse Zee dag: deze dag is gericht op de zeilers die een tijd naar de Middellandse Zee vertrekken.

Maar ook voor mensen die regelmatig op de Middellandse Zee zeilen omdat ze daar de boot hebben liggen of omdat ze er een boot huren.
Ook wanneer je erover droomt om dat een keer te gaan doen ben je welkom op deze dag

Indien u de presentaties van 2018 zoekt, log in en u vindt ze hier.

De vertrekkersdag van 2018 vindt plaats waarschijnlijk op 10 november plaats.

inschrijven

De vertrekkersdag is voor de lange afstandzeilers die in 2019 of 2020 een jaar of langer vertrekken (rondje Atlantic, wereldreis e.d.). Het is een dag om kennis met elkaar te maken en informatie uit te wisselen. De dag begint en eindigt met een droomverhaal (lezing) van teruggekeerde vertrekkers. In de middag kunt u kiezen uit verschillende workshops voor het merendeel verzorgd door ex-vertrekkers, die op deze wijze hun ervaringen en tips graag delen. En er is een forum voor vragen.

De Verre Noorden dag: deze dag is gericht op de zeilers die wat verder naar het noorden gaan voor een aantal maanden. Dat kan via de Oostzee verder naar het noorden zijn maar ook naar de Noorse kusten, de Shetlands of nog verder naar de Faraoe eilanden, Ijsland, Spitsbergen. Ook zeilers die ervan dromen om eens naar een van deze gebieden te zeilen zijn welkom
Verder organiseren we, ieder jaar afwisselend, evenementen met thema’s die voor deze zeilersgroep specifieke aandachtspunten hebben zoals: Elektriciteit aan boord, EHBO aan de dieselmotor, meteo en tochtplanning, communicatieapparatuur w.o. korte golf radio, astro, examenvoorbereiding zendamateur, medische workshop voor vertrekkers en losse lezingen over specifieke gebieden voor deze doelgroep