Vakantiezeilers

HomeZeilen voor ..Vakantiezeilers
HomeZeilen voor ..Vakantiezeilers
Sinds 2005 worden door en met de Toerzeilers vakantietochten georganiseerd. De echte doelgroep zijn gezinnen met kinderen, hoewel er elk jaar ook één of enkele tochten met weinig of geen kinderen zijn. De ouders verleggen met elkaar grenzen, leren van elkaar en hebben een ontspannen vakantie door het gezellig samen zijn. Kinderen trekken met elkaar op en beoordelen de gezinsvakantietochten (GVT) bijna zonder uitzondering als topvakanties.

De Toerzeilers biedt u middels een Samenvarenforum de mogelijkheid om evt. samen op vakantie te gaan.
Als het aanbod niet past bij uw wensen of mogelijkheden, of de tochten zijn vol dan kunt u middels de Samenvarenbank uw voorgenomen tocht voorstellen aan andere Toerzeilers.

De Vakantietochten (VKT) zijn sinds 2005 een vaste activiteit van de Toerzeilers met 70-90 deelnemende schepen en ruim 200 bemanningsleden jaarlijks!
Tenzij anders vermeld zijn de vakantietochten vooral vaartochten met andere gezinnen. Kinderen ervaren dit soort vakantietochten als geweldig, vooral dankzij het optrekken met leeftijdgenoten. Ook ouders/schippers krijgen dankzij de kinderen, het uitwisselen van ervaringen en het bereiken van telkens nieuwe bestemmingen een toenemende band welke ook na de vakantietocht geregeld blijft bestaan. In toenemende mate zijn er ook tochten niet specifiek voor gezinnen, veelal zijn de kinderen uit huis en gaan niet of beperkt mee. Let u dus op bij aanmelding of het een VKT met of zonder kinderen betreft.
Aanbod en bestemmingen variëren jaarlijks en zijn afhankelijk van de enthousiaste inbreng van tochtcoördinatoren (TC).

De commissie Vakantietochten wordt gevormd door een aantal Toer Tocht Coordinatoren verder te noemen TTC's. Een TTC neemt tijdens de eigen vakantie een aantal schepen mee om de deelnemers de kans te bieden grenzen te verleggen en/of nieuwe vaargebieden te ontdekken. Let wel we zijn geen reisbureau, er wordt van de deelnemers verwacht dat ze aan de gestelde eisen voldoen. Als er gesproken wordt over twee dagen doorvaren dan worden daar eisen aan gesteld, hebt u nooit eerder zo lang achter elkaar gevaren dan kunt u beter niet voor een dergelijke tocht kiezen. Er zijn ook tochten die al kusthoppend de 'overkant' bereiken. Hebt u nog nooit op zee gevaren dan zijn er verschillende mogelijkheden om daar ervaring mee op te doen, bijvoorbeeld rondje Afsluitdijk, Rondje Noord Holland.