Vakantiezeilers

HomeZeilen voor ..Vakantiezeilers
HomeZeilen voor ..Vakantiezeilers
Sinds 2005 worden door en met de Toerzeilers vakantietochten georganiseerd. De echte doelgroep zijn gezinnen met kinderen, hoewel er elk jaar ook één of enkele tochten met weinig of geen kinderen zijn. De ouders verleggen met elkaar grenzen, leren van elkaar en hebben een ontspannen vakantie door het gezellig samen zijn. Kinderen trekken met elkaar op en beoordelen de gezinsvakantietochten (GVT) bijna zonder uitzondering als topvakanties.

De Toerzeilers biedt u middels een Samenvarenforum de mogelijkheid om evt. samen op vakantie te gaan.
Als het aanbod niet past bij uw wensen of mogelijkheden, of de tochten zijn vol dan kunt u middels de Samenvarenbank uw voorgenomen tocht voorstellen aan andere Toerzeilers.

Indien u de namen van de commissieleden wilt zien dient u eerst in te loggen:

Hieronder vindt u wel een formulier om contact op te nemen. 

De Vakantietochten (VKT) zijn sinds 2005 een vaste activiteit van de Toerzeilers met 70-90 deelnemende schepen en ruim 200 bemanningsleden jaarlijks!
Tenzij anders vermeld zijn de vakantietochten vooral vaartochten met andere gezinnen. Kinderen ervaren dit soort vakantietochten als geweldig, vooral dankzij het optrekken met leeftijdgenoten. Ook ouders/schippers krijgen dankzij de kinderen, het uitwisselen van ervaringen en het bereiken van telkens nieuwe bestemmingen een toenemende band welke ook na de vakantietocht geregeld blijft bestaan. In toenemende mate zijn er ook tochten niet specifiek voor gezinnen, veelal zijn de kinderen uit huis en gaan niet of beperkt mee. Let u dus op bij aanmelding of het een VKT met of zonder kinderen betreft.
Aanbod en bestemmingen variëren jaarlijks en zijn afhankelijk van de enthousiaste inbreng van tochtcoördinatoren (TC).

De commissie Vakantietochten wordt gevormd door een aantal Toer Tocht Coordinatoren verder te noemen TTC's. Een TTC neemt tijdens de eigen vakantie een aantal schepen mee om de deelnemers de kans te bieden grenzen te verleggen en/of nieuwe vaargebieden te ontdekken. Let wel we zijn geen reisbureau, er wordt van de deelnemers verwacht dat ze aan de gestelde eisen voldoen. Als er gesproken wordt over twee dagen doorvaren dan worden daar eisen aan gesteld, hebt u nooit eerder zo lang achter elkaar gevaren dan kunt u beter niet voor een dergelijke tocht kiezen. Er zijn ook tochten die al kusthoppend de 'overkant' bereiken. Hebt u nog nooit op zee gevaren dan zijn er verschillende mogelijkheden om daar ervaring mee op te doen, bijvoorbeeld rondje Afsluitdijk, Rondje Noord Holland.

Algemene informatie

Sinds 2005 worden door en met de Toerzeilers vakantietochten georganiseerd zowel met of zonder kinderen.

Al ruim 10 jaar zijn deze tochten een groot succes. Omdat het vooral gezellig is, met elkaar grenzen worden verlegd en nieuwe ervaringen worden opgedaan. Veelal worden door de vakantietochten VKT nieuwe bestemmingen voor het eerst bereikt.
Ook kinderen trekken met elkaar op en beoordelen de VKT bijna zonder uitzondering als topvakanties.

De tochten worden georganiseerd door Tocht Coördinatoren (TC) dit zijn Toerzeilers die zelf op vakantie gaan. Zij coördineren een tocht met een specifieke bestemming. Wij spreken niet van tochtleiders omdat elke deelnemer zelf verantwoordelijk is en blijft voor de zeewaardige staat van eigen schip, bemanning en zijn besluit tot uitvaren tijdens de verschillende etappes van de tocht. Elk jaar zijn er een aantal tochten. Het aantal tochten en diversiteit van de bestemmingen hangt af van hoewel TC een tocht willen organiseren.
Vakantietochten organiseert voor en door leden tochten met kleine groepen.
In het voorjaar zijn er rond de meivakantie en pinksterweekend week diverse tochten van 1-2 weken.
In de zomervakantie zijn er meerdere tochten van 3 of 4 weken.
Deze tochten zijn zeer divers, variërend van tochten op IJsselmeer en Waddenzee tot grote afstanden naar Denemarken, Kanaaleilanden en Isle of Wight en alles daartussen. Vanaf het kerstnummer staan de tochten voor het komend seizoen vermeld in Toerzeilen (bijlage Evenementenprogramma) en op de website onder “Evenementen”.

23 juli 2017 Rondje Nederland: Enkhuizen-Texel-Ijmuiden-Zeeland

We verzamelen zondagmiddag 23 juli in Enkhuizen: 12 volwassenen en 15 kinderen in de leeftijd van 5 tot 15 jaar. Na een spontane borrel op de Anjana, togen we naar ’t Ankertje voor een gezamenlijk gelag en ons eerste palaver. We besluiten bijtijds te vertrekken de volgende dag, zodat we een uur voor hoog water bij Den Oever zijn.