Regio Centrum

De commissie regio centrum organiseert activiteiten rond thema's gezellig & leerzaam, veiligheid, eerste zee-ervaring, navigeren, onderhoud en uitdaging & behendigheid. Hierna geven we een impressie wat toerzeilers in Centrum voor toerzeilers organiseren. En waarom doen we dat? Gewoon leuke dingen doen met leuke mensen met evenementen die aanslaan!
Regio Centrum van De Toerzeilers organiseert jaarlijks verschillende natte en droge evenementen. De natte zijn rondom de zomer en de droge zijn rondom de winter. De natte evenementen vinden plaats op het fantastische vaargebied van het IJsselmeer/Markermeer, met uitzondering van het Rondje Noord-Holland dat ook over Wad, Noordzee en Noordzeekanaal gaat. Tijdens de wintermaanden organiseren wij interessante evenementen op het gebied van nautische kennis, handigheid en veiligheid. Deze evenementen vinden meestal plaats in Huizen of Eemnes waar ruime parkeergelegenheid is. De commissie heeft een afgevaardigde in de commissie veiligheid en de vakantietochten. Het onderwerp veiligheid is een vast onderwerp in elke centrum vergadering. De evenementen zijn toegankelijk voor iedere Toerzeiler, ook buiten onze regio. Graag nodigen we u uit om deel te nemen aan 1 of meer van onze evenementen. Ga naar de evenementen voor meer informatie en om in te schrijven.

Op zaterdag 16 juni is Manoeuvreren kun je leren voor de eerste keer in de praktijk gebracht door 10 toerzeilers. Bij een eerder evenement had Martine van de Veen de fijne kneepjes uit de theorie al aan hen gepresenteerd. Uit deze sessie ontstond het idee om dit praktijk evenement te gaan organiseren waardoor de stof nog meer gaat leven. En zo kwamen 2 schepen en 10 deelnemers samen in Lelystad-Haven. Het was aangenaam instructieweer met 2-3 Bf uit zuidelijke richting.