Structuur en werkwijze

HomeDe verenigingStructuur en werkwijze
HomeDe verenigingStructuur en werkwijze

Doel van onze vereniging de Toerzeilers 

Wij zijn opgericht in 1972. In 2017 hebben we ons 45-jarig bestaan gevierd en in 2022 bestaan wij 50 jaar!!  Wij zijn een vereninging met een respectable leeftijd en volop in ontwikkeling. Wij tellen ruim 3000 leden en meer dan 100 vrijwilligers zetten zich als kaderlid in voor onze vereniging, in het bestuur en in diverse commissies.. Ons doel is: ‘het behartigen van alle belangen van de toerzeilers in de ruimste zin van het woord en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn’. Wij zijn er zeker niet alleen voor zeilers met een eigen schip!  Dat betekent dat we als vereniging evenementen organiseren waar alle leden elkaar kunnen ontmoeten, maar ook dat we ervoor willen zorgen dat we samen op een verantwoorde manier kunnen blijven genieten van het vaarwater dat we hebben. We streven naar een veilige, mooie en open vaarwegen.

Structuur
Een vereniging van de omvang van de Toerzeilers vraagt een duidelijke structuur. De Algemene Ledenvergadering is het hoogste orgaan. Oftewel de leden zijn de baas. Het bestuur wordt benoemd door de leden en heeft de dagelijkse leiding en draagt zorg voor samenhang in de vereniging. De meer dan 100 actieve leden zijn georganiseerd in commissies.

Vergaderingen
Eenmaal per jaar is er een Algemene Ledenvergadering. Voor een gezonde vereniging is het noodzakelijk dat de leden betrokken zijn bij het bepalen van het beleid en bij de gang van zaken.

Bestuur, commissies en onze vrijwilligers
Het landelijk bestuur bestaat uit vrijwilligers die het toekomstige beleid uitstippelen en tegelijkertijd de operationele zaken bewaken. De meer dan 100 kaderleden zetten zich in voor diverse en uiteenlopende commissies. Dit zijn er te veel om op te noemen. We kennencommissies die belangen behartigen, gericht zijn op het vergroten van veiligheid en commissies die activiteiten organiseren voor specifieke doelgroepen. Verschillende regio's zijn ook actief in het organiseren van evenementen. Laats - maar net zo belangrijk als de hiervoor genoemde commissies - zijn de meer ondersteunende commissies. Deze commissies organiseren onder meer beurzen, verzorgen de ledenadministratie etc. 

Onze vereniging draait op vrijwilligers, wij kunnen op diverse plekken nog extra handjes gebruiken! Kijk hiervoor eens op onze vacaturebank  Vrijwilligers gezocht. De regionale commissies zijn verspreid over Nederland. Hiernaast kennen we commissies voor doelgroepen en een ruim aantal ondersteunende commissies, zoals bijvoorbeeld de ledenadministratie.

Informatie 

Onze vereniging heeft veel aandacht voor het informeren van onze leden. Dit gebeurt op verschillende wijze, via ons magazine (ook digitaal te lezen), via de nieuwsbrief en via onze website. De website bevat veel informatie, die deels openbaar is en deels allen toegankelijk voor leden. Leden dienen daarvoor in te loggen en krijgen dan toegang tot onder meer: 

  • De evenementenkalender;
  • De knop Nautin geeft u gratis direct toegang tot het digitale platform Nautin met veel actuele vaarinformatie;
  • De ledenadministratie, om uw gegevens digitaal zelf bijwerken;
  • De bemanningsbank vinden schipper leden die zich als opstapper beschikbaar stellen;
  • De kortingen die verschillende bedrijven aan leden bieden;
  • Het forum, om uw vragen aan medetoerzeilers stellen, maar ook kijken of u samen met andere een zeiltocht kunt maken (voormalige Samenvarenbank).

Elkaar herkennen en ontmoeten: voer de verenigingswimpel! 

Toerzeilers ontmoeten elkaar op het land en op het water. Op het water zijn toerzeilers te herkennen aan de verenigingswimpel. Daarom is het belangrijk de verenigingswimpel op correcte wijze te voeren aan de bakboordzijde te voeren, zeker bij evenementen van de Toerzeilers. Dat bevordert de herkenbaarheid en versterkt de onderlinge band. Volgens een oude traditie zijn verenigingsfunctionarissen herkenbaar door de vlag die zij voeren. Op het water kunt u dus ook bij hen terecht. Op de achterflap van het Boordboek ziet u welke wimpel bij verenigingsfunctionarissen in het want hangt. Bent u aan een nieuwe verenigingswimpel toe? Dit kost € 5,00 en is op onze website te bestellen. Per bestelling/zending bedragen de verzendkosten € 1,50. De wimpel is ook bij veel evenementen te koop zonder verzendkosten. 

Betaling van contributie

De contributie à € 39,00 per verenigingsjaar jaar (1/11-31/10) is te voldoen vóór 31 december. Leden worden geacht toestemming te geven voor automatische afschrijving.
Vragen? neem contact op met de contributieadministratie via het contactformulier welke u kunt vinden onder CONTACT.