Whitby

×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 1003 niet laden

Whitby 2016 groep

De tocht naar Whitby staat ook voor 2020 gepland en wel van 21 mei tot en met 1 juni. Dit jaar starten wij de Rally naar Whitby met Hemelvaart en sluiten vrijdag voor Pinksteren aan bij de Rally naar Lowestoft waar ’s avonds het traditionele diner wordt gehouden. Het is een prestatietocht voor de gevorderde zeezeilers, een meerdaagse oversteek van minimaal 230 mijl (2 - 4 etmalen).

Schippers schrijf je hier in!

Opstappers schrijf je hier in!

 

Algemeen

De organisatie omvat de volgende onderdelen:

• Lange termijn voorbereiding begin maart 
• Vertrekkersavond 
• Palaver in haven van vertrek 
• Marifoon contact onderweg 
• Tochttelefoon 
• Terugtocht

Voorbereidingsmiddag

Op een zondagmiddag in maart is er centraal in Nederland de algemene voorbereidingsmiddag. Zie voor data en tijdstippen en locatie de evenementen kalender. 
Tijdens die middag wordt Uiterton voorgesteld en zal de lange termijn voorbereiding voor een overtocht worden doorgesproken zowel voor de tocht naar Londen als voor de ander bestemmingen. 
Een gastspreker vult het verdere programma aan. Ben je nog geen lid van de Toerzeilers en wil je deelnemen aan deze tocht schrijf je dan hier in als nieuw lid.

Vertrekkersavond

Voor diegene die zich voor de tocht hebben ingeschreven, wordt er een vertrekkersavond georganiseerd. We organiseren deze avond ongeveer twee weken voor het begin van de tocht, ergens centraal in Nederland. Hier worden de oversteek en de aanloophavens en uiteraard de eindbestemming besproken. Verder wordt de organisatie uitgelegd , net als het idee achter de verdeling in groepen met groepsleiders en de tochttelefoon. Daarnaast wordt er nog kort ingaan op de tochtvoorbereiding in zijn algemeen. Er blijft voldoende tijd over voor onderlinge kennismaking en voor het maken van afspraken (waar en wanneer ontmoeten we elkaar). Ook kunnen de schipper en eventuele opstappers elkaar (weer) ontmoeten. Eigenlijk wordt van alle deelnemers verwacht dat ze deze avond aanwezig zijn.

 

Whitby is een stadje met een mooi historisch centrum, met een kleine haven, en we worden er elk jaar weer zeer gastvrij door de Whitby Yachtclub ontvangen.

tot in de kleine uurtjes als men dat wil.

Impressie Whitby tocht 2015 door Theo

 

DSC 3136

 

haven Whitby