Veiligheid

HomeVeiligheid
HomeVeiligheid
×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 1003 niet laden

Commissie veiligheid

kleur 300 dpiAfbeeldingsresultaat voor veiligheid

 

De vereniging kent een commissie veiligheid. De leden van deze commissie zijn afgevaardigden uit de diverse evenement organiserende commissies van de Toerzeilers. Zij adviseren het bestuur, kader en leden over het op een zo een veilig mogelijke manier de watersport te beoefenen. Want ook al liggen (kleine) ongelukken altijd op de loer, door het goed voorbereid en met de juiste veiligheidsuitrusting van wal te steken, kunnen veelal grote problemen voorkomen worden.


Artikelen die gepubliceerd zijn in de Toerzeiler


De commissie praat met o.a. de KNRM over veiligheidsaspecten op en rond het water. Dit resuteerde al in een pilottraining veilig op het water die voor toerzeilers te volgen is. Ook staat onze vereniging op de website van de KNRNM in het kader van veiligheid op het water.


KNR_Banner_STC_KNRM_1200x630px_01.jpg

 

 

 

 

 

De Toerzeilers vereniging werkt samen met de KNRM op het vlak van veiligheid zoals de STC-KNRM survival training. Klik op de foto voor meer informatie.

 


Veiligheidslijst van de vereniging

De adviezen op deze lijst betreffen de veiligheidsuitrusting voor zeiljachten en is verdeeld naar vaargebied en grootte.
In het boordboek staat deze lijst ook standaard vermeld.
Door de handige afvinkkolom te gebruiken, kan de schipper en zijn bemanning in één oogopslag zien aan welke veiligheids aspecten al is voldaan.

 

 Veiligheidslijst voor zeiljachten

Lees ook:

Routekaart Veiligheidsbeleid

De vereniging gebruikt de Routekaart Veiligheidsbeleid, die beschrijft hoe de vereniging werkt aan het brede terrein van veiligheid: gedrag, uitrusting, organisatie, verantwoordelijkheid en maatschappij.

Op deze pagina vind u de veiligheidslijst zoals die als advies gelden voor deelname aan tochten van de Toerzeilers en het zeilen in het algemeen. Deze lijst is uiteraard ook te vinden in het boordboek van de Toerzeilers.
De lijst is toegesplitst op de verschillende vaargebieden. Namelijk de binnenwateren (kleine meren en rivieren, plus de randmeren), ruim binnenwater (Marker- / IJsselmeer en Zeeuwse stromen), de (Noord)zee, het gebied binnen 1 dag varen vanaf de dichtsbijzijnde haven en ten slotte het gebied hierbuiten, 'de wereld'. 

De commissie bestaat uit de volgende leden: 

functie functionaris
Voorzitter  Gerard Mulder
 Theo Bultje
 Robert Möring
 Marcus Noordermeer
 

De nieuwe versie van de KNRM Helpt app is sinds mei 2018 gereed voor Android en iOS gebruikers.

Hieronder het belangrijkste nieuws: