Algemene Informatie

De Commissie Verre Bestemmingen organiseert evenementen voor vertrekkers die een rondje Carieb of rondje wereld willen maken. En voor andere lange afstand zeilers bijvoorbeeld naar het (verre) noorden of naar de Middellandse Zee. Daarnaast is er, voor deze doelgroep, een aanbod op het gebied van meteo, ssb en andere communicatiemiddelen, medische zaken, techniek aan boord en losse lezingen.

 

            De Vertrekkersdag, altijd op de 2e zaterdag van november

 vertrekkersdag met tekst

 

De Middellandse Zee dag altijd op de 2e zaterdag van februari

middellandse zee dag met tekst  

 

                De Verre Noorden (mid)dag (februari/ maart)

 verre noorden met tekst

De Verre Noorden (mid)dag

Deze dag is voor de zeilers die in de zomermaanden naar het verder Noorden zeilen. Maar ook voor belangstellenden die nieuwsgierig zijn naar dat Verre Noorden. Ieder jaar worden er weer een paar gebieden gekozen waarover presentaties worden gehouden. Dat kan over gebieden gaan richting Ijsland, of richting Noorwegen als de westkust richting Lofoten met al zijn stokvis, of richting noord kaap, of richting Spitsbergen met zijn ijsberen. Maar het kan ook gericht zijn op gebieden richting Stockholmse scheren, Botnische Golf, St Petersburg e.d.

1 verre noorden  2 verre noorden

 

3 verre noorden  4 verre noorden

 

5 verre noorden  6 verre noorden

 

De Vertrekkersdag (van 9:30 tot 21:00 uur)

Vertrek je voor meer dan een jaar voor een rondje Carieb of een rondje wereld binnen 1,5 jaar dan kan je je opgeven voor deze dag. Het is een dag voor vertrekkers door ex-vertrekkers. Er zijn droomverhalen door vertrekkers die net terug zijn. Er zijn 2 workshoprondes waar je kunt kiezen uit verschillende workshops, er is een forum voor je vragen. Je kunt kennismaken met de medevertrekkers. Tijdens de lunch, borrel en het diner zijn er mogelijkheden genoeg om elkaars plannen te horen en te bespreken

 1 Vertrekkersdag  2 Vertrekkersdag  3 Vertrekkersdag

 

 

.4 Vertrekkersdag   6 Vertrekkersdag route  5 Vertrekkersdag  

 

De Middellandse Zee dag (9:30 tot 17:30 uur)

Lig je al op de Middellandse Zee of ga je er voor een langere of kortere tijd naartoe? Op deze dag komen zowel zeilers die op het punt staat om naar de Middellandse Zee te vertrekken met eigen boot als de zeilers die al lang(er) op de Middellandse Zee liggen en het leuk vinden om elkaar te zien en te spreken over komende plannen. Daarnaast komen er zeilers die plannen hebben om een boot te huren of gewoon belangstellenden zonder plannen voor de MZ. Het is een dag waar verschillende presentaties gegeven door de zeilers die al langere tijd op de Middellandse Zee liggen. Daarbij komen verschillende onderwerpen aan bod komen zoals bijvoorbeeld: de tocht van Nederland naar de Middellandse Zee, verschillende gebieden op de Middellandse Zee, tips over (overwinterings-havens, over benodigde documenten , meteo, mooie plekjes e.d. En tot slot is er een markt met informatie over verschillende gebieden waar je je vragen kunt stellen.

Als u in 2020 een presentatie wil geven op de Middellandsezeedag, dan kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij het gebied aan waar u de presentatie over wilt geven. De commissie maakt een selectie en u wordt ruim vooraf geïnformeerd.

2 MZD    1 middellandse zee kaart    3 MZD

 

                4 MZD   5 MZD

 

6 MZD    7 MZD    8 MZD

 

                                               9 MZD

Indien u de namen van de commissieleden wilt zien dient u eerst in te loggen!

Hieronder vindt u wel een formulier om contact op te nemen.

Als u bent ingelogd! Voor contact met de commissie klik  hier

 

    

Dit formulier wordt gestuurd naar het emailadres van de Commissie Verre Bestemmingen.