Home

Home
Home

December evenmenten van de Toerzeilers. 

Ook in december wanneer een ijskoude wind over het water blaast kunnen onze toerzeilers genieten van de droge evenementen die door de vele vrijwilligers van de Toerzeilers worden georganiseerd! Commissieleden bedankt, voor jullie inspanningen om dit mogelijk te maken. Leden kunnen de informatie op de evenementenkalender lezen en zien of er nog plaats is.

 

Fairtrade zonder motor en proeverij op 1 december in Joure.
De schoenerbrik Tres Hombres is een professioneel zeilend vrachtschip dat al acht jaar (h)eerlijke rum, cacao, chocola en koffie vervoert tussen Europa en het Caraïbisch gebied.

Het schip heeft geen motor, het in- en uitladen van de vracht gebeurt met de hand door vrijwilligers, alles CO2-neutraal.
Als je besluit om een traject mee te varen, word je als trainee deel van de bemanning en deelgenoot van het zeezeilende avontuur.

Maar van het oversteken van een oceaan steek je meer op dan alleen het zeilen op een schip . . . degenen die aangemonsterd hebben op de Tres Hombres noemen het een "life changing event".
Een van de kapiteins van de Tres Hombres (Jack Sparrow?) neemt ons mee op reis.
 
Cursus DSC-marifonie op 7 december  in Meppel.
De DSC-marifoon wordt meestal gekocht omdat je er een automatisch mayday-bericht mee kunt versturen.
Kom je in nood, dan is een druk op de rode knop voldoende om een mayday uit te zenden. Maar je kunt er meer mee.
Ook die andere functies van DSC zijn nuttig.

Tijdens een cursusavond wordt aan de hand van een theorieboekje; dat van tevoren wordt verspreid; kort ingegaan op de achtergronden van DSC en wat je met DSC kunt. Vervolgens wordt de avond benut om met behulp van werkende DSC-marifoons te oefenen met de marifoon. Op deze manier raak je enigszins vertrouwd met DSC.

De cursus is bedoeld voor iedereen die een DSC-marifoon heeft maar eigenlijk niet zo goed weet wat je allemaal met het DSC-deel van de marifoon kunt en hoe je het bedient.
Ook leden die overwegen om een DSC-marifoon aan te schaffen zijn van harte welkom.
 
Jachtradar op 8 december in Joure.
In het juni-nummer in 2017 van het blad ‘Zeilen’ werd in een aantal artikelen aandacht besteed aan het zien en gezien worden op zee.
Eén artikeltje uit deze reeks viel Renco Simons in het bijzonder op: een bijdrage van een kapitein van de grote vaart. Hij had toevallig ergens een gesprek opgevangen tussen twee Toerzeilers. Die discussie ging over de (on)veiligheid als gevolg van het gebruik van radar en AIS.
De man is zo geschrokken van de onzin die hij hoorde, dat hij een aantal nachten niet goed geslapen heeft. Naar aanleiding hiervan vertelt Renco Simons wel hoe het zit.Hij gaat in op:
de werking,
het gebruik,
de regelgeving
én mogelijkheden voor opleiding tot radarwaarnemer.

 

Let op: Alleen op de evenementenkalender kan na inloggen gezien worden of er nog plaats is.