Zeezeilen Uiterton

De Uiterton voorbij


Commissie Uiterton organiseert binnen de Toerzeilers "Zeezeilen".

Wij bieden beginnende zeezeilers een goede voorbereiding aan met een oversteek naar Lowestoft. Samen met meer ervaren zeilers.

Voor de meer ervaren zeezeilers organiseren we tochten iets verder weg, bijvoorbeeld naar Londen, Ipswich en Whitby.

Ook organiseert Uiterton ieder najaar een overlevings- training, in de 'oneven' jaren is dit een indoorevenement. De andere jaren dus een 'outdoorevenement'. De 'indoorevenementen' vinden plaats op de maasvlakte in een speciaal daarvoor ontwikkeld 'zwembad'. Voor de outdoor training gaan we met een boot bij Scheveningen de zee op. Zie Marine Training Centre.

Samen uit varen

Bij Uiterton staat gezelligheid hoog genoteerd, maar het halen van de bestemming, als prestatie, is ook zeker een doel. Bij de andere regio’s van de Toerzeilers wordt meestal de norm gehanteerd van niet vertrekken boven 5 Bft.  Bij Uiterton geldt deze regel niet. Er wordt gekeken naar veel meer factoren die bepalen of het al dan niet verantwoord is aan een overtocht te beginnen. In gezamenlijk overleg, maar wel met de verantwoording bij iedere schipper afzonderlijk.

We vertrekken niet onvoorbereid, er zijn twee bijeenkomsten voor vertrek waarbij informatie verstrekt en uitgewisseld wordt. Je ontvangt tochtdocumenten, er is tochttelefoon en je kan altijd vragen stellen over de tocht aan de tochtorganisator.  We zeilen samen uit, waarbij er kleinere groepen, voor beter onderling contact, samengesteld worden. Tijdens de tocht houden we contact via de marifoon.

 

Veiligheid voorop

De Uitertoncommissie zorgt er voor dat instanties als bijvoorbeeld de Coastguard op de hoogte zijn van onze tochten, en verstrekt hen scheepslijsten. 
Ook bemiddelt Uiterton tussen schippers en opstappers, wat een bijdrage aan de veiligheid kan leveren. Aan de tochten doen zowel ervaren als onervaren schippers mee, nieuwelingen binnen de vereniging, maar ook oudgedienden, mensen met nieuwe grote schepen, maar ook met kleine trouwe oudjes. 
Vertrokken wordt vanuit de verschillende havens aan de Nederlandse kust, Den Helder, IJmuiden, Stellendam, Roompot.Bewaren

Contact Uiterton >>